Το μέλι συντελεί στη μακροβιότητα.Ο Δημόκριτος όταν τον ρώτησαν πώς μπορούν οι άνθρωποι να μην αρρωσταίνουν και να γίνονται μακρόβιοι απάντησε:Απ'έξω λάδι,από μέσα μέλι.

Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Το τσίμπημα της μέλισσας σβήνει τις ρυτίδες

Το καινούριο λίφτινγκ είναι οργανικό και «φοριέται» πολύ από τη βρετανική βασιλική οικογένεια 
και τους σταρ: αξιοποιεί το δηλητήριο του συγκεκριμένου εντόμου για να χαρίσει αναζωογόνηση στο πρόσωπο μέσα από μια κρέμα. 
Εκτός και αν προτιμάτε ολόκληρο το κεντρί...

Η δούκισσα του Κέιμπριτζ -η γνωστή Κέιτ Μίντλετον-
 κάνει την περιζήτητη θεραπεία, και τα βαζάκια που περιέχουν το δηλητήριο σε μορφή κρέμας παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο μπουντουάρ της.

Άλλες διάσημες φαν είναι οι Βικτόρια Μπέκαμ,
 Κάιλι Μινόγκ,
 Μισέλ Φάιφερ, 
αλλά και η Καμίλα (δεύτερη σύζυγος του πρίγκιπα Καρόλου), η οποία κάνει τη θεραπεία εδώ και ένα χρόνο στη Βρετανίδα ειδικό Ντέμπορα Μίτσελ. 
Τι συμβαίνει με αυτό και γιατί οι επιστήμονες λένε ότι έχει το αποτέλεσμα ενός -φυσικού- μπότοξ; Από το ινστιτούτο στο παλάτι 
Τα κέντρα αισθητικής που διαφημίζουν την τεχνική στη Βρετανία μιλούν για τα αντιγηραντικά οφέλη της, τα οποία είναι ιδιαίτερα εμφανή σε επιδερμίδες με σημάδια φωτογήρανσης (ρυτίδες, χαλάρωση). Ειδικότερα το δηλητήριο της μέλισσας φημίζεται για τη ιδιότητά του να διεγείρει την αναγέννηση νέου κολλαγόνου. Το τελευταίο, με τη σειρά του, ενισχύει την ελαστικότητα και βελτιώνει την ποιότητα του δέρματος. 
Σύμφωνα με μελέτη της δρα Σανγκ μι Χαν, ερευνήτριας από τη Νότια Κορέα και παρασκευάστριας της σειράς καλλυντικών Manuka Doctor, που είναι εμπλουτισμένα με δηλητήριο μέλισσας, η ουσία έχει αποδειχτεί ότι αυξάνει τον αριθμό των κερατινοκυττάρων και ενισχύει την ελαστικότητα της επιδερμίδας. Είναι γνωστό ότι τα κύτταρα της κεράτινης στιβάδας δρουν προστατευτικά ενάντια στους περιβαλλοντικούς εχθρούς του δέρματος (ήλιος, βακτήρια κ.λπ.). Παρ’ όλα αυτά, τα ερωτήματα που γεννιούνται είναι πολλά: Πρόκειται για μία ακόμα πρωτότυπη θεραπεία, με αβέβαιη όμως αποτελεσματικότητα;
 Ή πόσο ασφαλές είναι να σε τσιμπούν μέλισσες όταν όλοι γνωρίζουμε ότι το δηλητήριό τους προκαλεί αλλεργικό σοκ σε μια μερίδα ανθρώπων;
 Ο Εμμανουήλ Μυλωνάκης, φαρμακοποιός, μελισσοκόμος, μελισσοθεραπευτής, επισημαίνει: «Το δηλητήριο της μέλισσας έχει πολλές δραστικές ουσίες.
 Ενδεικτικά, περιέχει απαμίνη, πεπτίδια (π.χ. μελιτίνη), ένζυμα, αμινοξέα, λιπίδια, ντοπαμίνη, νορεπινεφρίνη κ.ά. Ένα από τα πολλαπλά οφέλη του είναι ότι αυξάνει τη μικροκυκλοφορία και τονώνει την περιοχή. Αν, για παράδειγμα, έχει κλείσει ένα αγγείο στο πόδι λόγω θρόμβου, ο ειδικός μπορεί να τον παρακάμψει εφαρμόζοντας το δηλητήριο περιφερικά. Επιπλέον, επειδή δημιουργεί υπεραιμία, συνήθως το χρησιμοποιούν σε περιπτώσεις μυϊκών πόνων, π.χ. στον αυχένα και σε αρθρίτιδες. Ωστόσο εφαρμόζεται και σε δερματικές παθήσεις, όπως το έκζεμα και η ψωρίαση». 
 Πράγματι η απαμίνη έχει καταπραϋντική δράση, ενώ η μελιτίνη και το πεπτίδιο MCD θεωρούνται αντιφλεγμονώδη και αντιβακτηριδιακά. Πώς όμως μπορούμε να αποκομίσουμε τα οφέλη των συστατικών αυτών;Βελονισμός ή κρέμα; Οι τρόποι χρήσης του δηλητηρίου είναι δύο: ο ένας είναι με την τεχνική του μικροβελονισμού και ο άλλος με μορφή κρέμας που αποτελεί και την πιο συνηθισμένη εφαρμογή της ουσίας, αφού δεν είναι επώδυνη. 
Αλλά όχι εντελώς ακίνδυνη? 
Ο κ. Μυλωνάκης τονίζει: «Το αρνητικό με το δηλητήριο της μέλισσας είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι αλλεργικοί σε αυτό, που μπορεί να καταλήξουν ακόμα και στο νοσοκομείο. 
Παρ’ όλα αυτά, σε εκείνους η κρέμα δεν θεωρείται επικίνδυνη και η ερυθρότητα που θα εμφανιστεί θα υποχωρήσει μέσα σε κάποιες ώρες». Γι’ αυτό εξάλλου αρχικά συστήνεται δοκιμή της κρέμας σε μια μικρή περιοχή του δέρματος. 


Από την άλλη -στην εκδοχή που θυμίζει needling- ο ειδικός τοποθετεί τη μέλισσα στην περιοχή που τον ενδιαφέρει (π.χ. στο πρόσωπο) και την αφήνει να επιλέξει πού θα αφήσει το κεντρί της. Εναλλακτικά χρησιμοποιεί το δηλητήριο σε μορφή διαλύματος κάνοντας ο ίδιος needling με μια βελόνα. «Αν κάποιος θέλει να κάνει μελισσοβελονισμό, πρέπει να έχει υποβληθεί σε συγκεκριμένες εξετάσεις ώστε να βεβαιωθούμε ότι δεν είναι αλλεργικός στο δηλητήριο. Εφόσον δεν έχει πρόβλημα με αυτό, το πρώτο βήμα είναι να του χορηγήσουμε μικρή δόση, χωρίς να αφήσουμε το κεντρί να μείνει πάνω από λίγα δευτερόλεπτα στο δέρμα. Εξετάζουμε το ερύθημα στην περιοχή και αναλόγως συνεχίζουμε», εξηγεί ο μελισσοθεραπευτής. 
Οι αλλεργικές αντιδράσεις που μπορεί να προκαλέσει το δηλητήριο της μέλισσας σε όσους έχουν ευαισθησία στη συγκεκριμένη ουσία συγκαταλέγονται στο ευρύ φάσμα ενός αλλεργικού σοκ: διάχυτη ερυθρότητα στο δέρμα, πρήξιμο, έντονη ταχυκαρδία κ.λπ. Αν δεν χορηγηθούν αμέσως οι πρώτες βοήθειες, τα συγκεκριμένα άτομα μπορεί ακόμα και να χάσουν τη ζωή τους. Γι’ αυτό ο μελισσοβελονισμός δεν εφαρμόζεται για αισθητικούς λόγους ούτε από την Ντέμπορα μίτσελ που έχει στη λίστα της celebrities. 
Η ίδια προτιμά τη λύση μιας μάσκας αναζωογόνησης διάρκειας μιάμισης ώρας. Σε κάθε περίπτωση, συμβουλευτείτε οπωσδήποτε τον αλλεργιολόγο σας και στη συνέχεια αναζητήστε αποκλειστικά κάποιον εκπαιδευμένο μελισσοθεραπευτή.
 Πού θα βρείτε δηλητήριο μέλισσας 
1. Στα φαρμακεία η αλοιφή Apireven της εταιρείας AM Health κοστίζει € 20,61 και χρησιμοποιείται κυρίως για μυαλγίες. Πληροφορίες: AM Health, τηλ.: 210 5136008 (www.amhealth.biz/el). 
2. Στη Βρετανία κυκλοφορούν η μάσκα προσώπου Bee Venom Rejuvenating face mask της εταιρείας Manuka Doctor (προέλευσης Ν. Ζηλανδίας) από τα καταστήματα Holland & Barrett έναντι € 58 τα 50 ml (www.hollandandbarrett.com), αλλά και η Bee Venom Μask της εταιρείας Heaven της Ντέμπορα Μίτσελ, που διατίθεται στο ινστιτούτο της στην τιμή των € 27 τα 15 ml (www.heavenskincare.com). Και οι δύο εφαρμόζονται στο δέρμα για περίπου 20' και στη συνέχεια αφαιρούνται.
πηγη ta-masalia.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου