Το μέλι συντελεί στη μακροβιότητα.Ο Δημόκριτος όταν τον ρώτησαν πώς μπορούν οι άνθρωποι να μην αρρωσταίνουν και να γίνονται μακρόβιοι απάντησε:Απ'έξω λάδι,από μέσα μέλι.

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Γιατί το μείγμα από μέλι και κανέλα είναι τόσο καλό;

Από την αρχαιότητα είναι γνωστό ότι το μείγμα μέλι-κανέλας είναι αποτελεσματική θεραπεία πολλών ασθενειών.
Η κανέλα είναι ένα από τα παλαιότερα μπαχαρικά που γνώρισε η ανθρωπότητα, και η ιστορία του μελιού είναι σχεδόν τόσο παλιά όσο και ο άνθρωπος. Μέλι και κανέλα έχουν εξαιρετικές θεραπευτικές ιδιότητες και γεύση. Το μείγμα τους είναι μια καταπληκτική φυσική θεραπεία με σούπερ εξαιρετική δύναμη, μυρωδιά και γεύση.

Είναι απαραίτητο να ανακατεύουμε μια κουταλιά της σούπας μέλι και ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε ζεστό νερό. Αυτός ο συνδυασμός, πίνεται το πρωί και το βράδυ. Αν καταναλώνετε τακτικά, ακόμη και χρόνια αρθρίτιδα μπορεί να θεραπευτεί.

Σε μια πρόσφατη μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, διαπιστώθηκε ότι οι γιατροί έδιναν στους ασθενείς τους ένα μείγμα από μια κουταλιά της σούπας μέλι και ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη πριν από το πρωινό. Το αποτέλεσμα ήταν ότι σχεδόν 73 ασθενείς, από τους 200, είχαν εντελώς απαλλαγεί από τον πόνο μέσα σε 7 ημέρες και σχεδόν όλοι οι ασθενείς που δεν μπορούσαν να περπατήσουν ή να μετακινούνται εξαιτίας της αρθρίτιδας άρχισαν να περπατούν χωρίς πόνο μέσα σε ένα μήνα.

​Σας φέρνουμε ένα κατάλογο των ασθενειών που μπορούν να αντιμετωπιστούν με ένα μείγμα από μέλι και κανέλα, σύμφωνα με το World News, ένα περιοδικό στον Καναδά:

Χοληστερόλη

Οι άνθρωποι που έχουν υψηλή χοληστερόλη λαμβάνοντας δύο κουταλιές της σούπας μέλι και τρία κουταλάκια του γλυκού κανέλα σε σκόνη αναμεμιγμένα με μισό λίτρο του τσαγιού, θα μειώσει το επίπεδο της κακής χοληστερόλης στο αίμα κατά 10% ήδη μέσα σε 2 ώρες.

Κρύο και γρίπη

Αυτοί που πάσχουν από κοινά ή σοβαρά κρυολογήματα πρέπει να λαμβάνουν μία κουταλιά της σούπας χλιαρό μέλι με ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη καθημερινά, σε ένα χρονικό διάστημα 3 ημερών. Η διαδικασία αυτή θα θεραπεύσει περισσότερο τον χρόνιο βήχα, το κρυολόγημα και θα καθαρίσει τα ιγμόρεια. 
Ζεστάνετε το μείγμα σε ένα μεταλλικό κύπελλο που τίθεται σε ζεστό νερό. Πιείτε αμέσως όσο είναι ζεστό. Μην υπερθερμανθεί το μέλι, γιατί χάνει τις θεραπευτικές του ιδιότητες ((πάνω από 42 βαθμούς C).

Καρδιακή ασθένεια

Κάντε μια πάστα από μέλι και κανέλα σε σκόνη και αλείφετε το ψωμί, αντί της τακτικής μαρμελάδα για πρωινό. Σύμφωνα με έρευνα η τακτική χρήση της πιο πάνω διαδικασίας, βοηθά στη σωστή λειτουργία της αναπνοής και δυναμώνει τους παλμούς της καρδιάς. Όσο μεγαλώνουμε, οι αρτηρίες και οι φλέβες χάνουν την ευελιξία τους και φράζουν. Το μέλι και η κανέλα αναζωογονούν τις αρτηρίες και τις φλέβες. 

Έλκη και πεπτικά προβλήματα

Ανακατεύουμε το μέλι και την κανέλα σε χλιαρό νερό (κουταλιά της σούπας για το μέλι και για την κανέλα, κουταλάκι του γλυκού) και πίνουμε αυτό το συνδυασμό κάθε πρωί με άδειο στομάχι.

Λοιμώξεις του δέρματος, εξάνθημα και έκζεμα

Ανακατέψτε ίσες ποσότητες από μέλι και κανέλα και εφαρμόστε το μείγμα στην προβληματική περιοχή.

Κακοσμία

Μετά το βούρτσισμα των δοντιών σας ξεπλύνετε το στόμα σας με το μείγμα μελιού-κανέλας και χλιαρό νερό.

Λοίμωξη της ουροδόχου κύστης

Δύο κουταλιές της σούπας σκόνη κανέλας και ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι  αραιωμένο σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό ή κάποιο τσάι  κάθε πρωί καταστέλλει τη μόλυνση της ουροδόχου κύστης.

Κόπωση

Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση μια κουταλιάς της σούπας μέλι και ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα διαλυμένο σε νερό, το πρωί και το βράδυ δίνει ενέργεια και απομακρύνει τα συμπτώματα της κόπωσης.

Ανοσοποιητικό σύστημα

Καθημερινή χρήση του μελιού και σκόνης κανέλας δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύει τον οργανισμό από βακτήρια και ιούς. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι το μέλι έχει διάφορες βιταμίνες και σίδηρο σε μεγάλες ποσότητες. Η συνεχής χρήση του μελιού δυναμώνει τα λευκά αιμοσφαίρια του αίματος για την καταπολέμηση των βακτηριδίων και των ιών.
                       
                                  Συνταγή που συνιστάται για όλους:

Οι καλύτερες αναλογίες μέλι και κανέλας για καθημερινή χρήση για όλες τις συνταγές είναι:

1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Μπορείτε να αναμίξετε τα υλικά και αφήστε το μείγμα να καθίσει μια νύχτα. Μετά από αυτό μπορείτε να το αλείψετε στο ψωμί ή το ανακατεύετε  σε ένα ποτήρι νερό ή τσάι.

cuisineandhealth.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου