Το μέλι συντελεί στη μακροβιότητα.Ο Δημόκριτος όταν τον ρώτησαν πώς μπορούν οι άνθρωποι να μην αρρωσταίνουν και να γίνονται μακρόβιοι απάντησε:Απ'έξω λάδι,από μέσα μέλι.

Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Μέλι και κανέλα: Ένα πανίσχυρο φάρμακο που δεν θέλουν να ξέρουμε οι γιατροί

Είναι σίγουρο ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες και οι γιατροί δεν θα ήθελαν οι παρακάτω πληροφορίες να κάνουν τον γύρο του κόσμου. Έχει διαπιστωθεί ότι ένα μείγμα μελιού και κανέλας θεραπεύει τις περισσότερες ασθένειες.

Κηραλοιφή με πρόπολη για εγκαύματα, ερεθισμούς και φλεγμονές

Η κηραλοιφή ή κεραλοιφή όπως την έλεγε η γιαγιά μου, είναι μια «θαυματουργή» αλοιφή, που η συνταγή της έρχεται από τη Μικρά Ασία και έχει ιστορία, τουλάχιστον δυο αιώνες.

Βάμμα Πρόπολης: Παρασκευή, ιδιότητες και χρήσεις

Συχνά αναφέρομαι σ’ αυτήν και πραγματικά τη θεωρώ θαυματουργή και επιτρέψτε μου την υπερβολή.Όπως γνωρίζετε η μέλισσα συλλέγει νέκταρ, γύρη και νερό γιατί αυτά αποτελούν την τροφή της.

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Βαλσαμόλαδο ή Σπαθόλαδο

Το βαλσαμόλαδο αποτέλεσε το καλύτερο φάρμακο (βάλσαμο) των αρχαίων Σπαρτιατών, με το οποίο θεράπευαν τις πληγές τους μετά τις μάχες ενώ το πρότειναν οι θεραπευτές της εποχής για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης και του έλκους στομάχου.

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Το μέλι και η επίδραση του στον ανθρώπινο οργανισμό

ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΑ: Το μέλι  συμβάλλει στην  καλή  λειτουργία του  ανθρώπινου  οργανισμού με  τα  κατάλληλα  σάκχαρα που  περιέχει,τις  βακτηριοστατικές ιδιότητές  τους,το  χαμηλό  pH και  τη   μεγάλη περιεκτικότητα σε  οργανικά  οξέα  ελαττώνει τον  ολικό  αριθμό   των  μικροβίων  του  εντέρου

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Βρέθηκε το Ελληνικό μέλι με την περισσότερο ευεργετική δράση.

Νέα έρευνα από το ΑΠΘ αποδεικνύει την ευεργετική δράση των ελληνικών μελιών στο ανθρώπινο οργανισμό. Συλλέχθηκαν 48 διαφορετικά δείγματα μελιού από όλη την Ελλάδα και από όλες τις ανθοφορίες, και κανείς δεν περίμενε ότι η σύνθεση τους κρύβει τόσες ιδιότητες καλύτερες ακόμα και από τα πολυδιαφημισμένα μέλια του εξωτερικού όπως πχ το manuka! 

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Δείτε ποια μικρόβια αντιμετωπίζει το μέλι: Οι επιστήμονες έμειναν με τα ευρήματα στο μέλι από...

Οι επιστήμονες βρήκαν στοιχεία για το μέλι που κανείς δεν γνώριζε στο παρελθόν!Οι ευεργετικές για την υγεία ιδιότητες του μελιού έχουν επιβεβαιωθεί από πληθώρα ερευνών και σύμφωνα με τους ειδικούς, όσο πιο σκούρο χρώμα έχει, τόσο πιο ισχυρό αντιοξειδωτικό είναι.

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Λίγα πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για το μέλι

 Το νέκταρ των θεών, μια από τις αρχαιότερες και νοστιμότερες τροφές Η μέλισσα εμφανίστηκε στη Γη περίπου… 65 εκατομμύρια χρόνια πριν, πολύ πριν τον άνθρωπο!   Η γεωγραφική θέση της ανάμεσα σε τρείς ηπείρους , τα πάμπολλα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά  και λουλούδια και ο ήλιος της Ελλάδας δημιούργησαν ένα ιδανικό περιβάλλον για τις μέλισσες εδώ και χιλιετίες.    

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Δείτε τι συμβαίνει στο σώμα μας, εάν πίνουμε κάθε πρωί, ένα ποτήρι νερό με μελί

Όλοι μας έχουμε ακούσει ότι τις θεραπευτικές ιδιότητες του μελιού, αλλά ξέρετε ποιες είναι οι χρήσεις του; Αν πίνετε ένα ποτήρι νερό με μέλι κάθε μέρα, θα εκπλαγείτε από το αποτέλεσμα!Το μέλι χρησιμοποιείται περίπου από το 3000 π.Χ. από τους Αιγυπτίους ως παράγοντας επούλωσης. Το μέλι τότε ήταν γνωστό ως η «τροφή των θεών».

Συνδυάστε το μέλι με την κανέλα για να αντιμετωπίσετε ασθένειες

 Είναι σίγουρο ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες και οι γιατροί δεν θα ήθελαν οι παρακάτω πληροφορίες να κάνουν τον γύρο του κόσμου. Έχει διαπιστωθεί ότι ένα μείγμα μελιού και κανέλας θεραπεύει τις περισσότερες ασθένειες.

Μελισσοκομικά Φυτά

Βαμβάκι - Gossypium Hirsutum - Cotton

Κεραλοιφή: Μια θαυματουργή αλοιφή


Όταν κάποτε οι γιαγιάδες μας, μας μιλούσαν για την κεραλοιφή και τις «μαγικές» ιδιότητες της εμείς κουνάγαμε το κεφάλι βαριεστημένα και καταφεύγαμε με καμάρι στις πανάκριβες κρέμες εμπορίου.Και  τα χρόνια πέρασαν και οι γιαγιάδες μας βγήκαν σωστές και εμείς μετά μανίας ψάχνουμε φυσικά καλλυντικά για το πρόσωπο, τα μαλλιά, το σώμα.

Δηλητήριο

Η επιθετικότητα είναι το μόνο αμυντικό όπλο που διαθέτει η μέλισσα για να προστατέψει το γλυκό προϊόν της. Ποτέ δεν κεντρίζει χωρίς λόγο. Έτσι και αλλιώς μετά το κέντρισμα πεθαίνει γιατί αφήνει πάνω στο δέρμα σαν ενθύμιο το κεντρί της, που μοιάζει στην άκρη με μικροσκοπικό αγκίστρι και μαζί με αυτό βγαίνουν και τα έντερά της που συνδέονται με αυτό.

Πρόπολη

Είναι ρητινώδης, κολλητική ουσία που συλλέγουν οι μέλισσες από τους οφθαλμούς διαφόρων φυτών, κορμούς δέντρων, ρετσίνια κ.λπ., την εμπλουτίζουν με κερί, γύρη, ένζυμα και άλλες ουσίες και τη χρησιμοποιούν για να στεγανοποιήσουν και να απολυμάνουν το εσωτερικό της κυψέλης.

Γύρη

Η γύρη είναι η χρυσόσκονη των λουλουδιών, η πιο πλήρης, φυσική τροφή. Είναι τα αρσενικά αναπαραγωγικά κύτταρα των φυτών. Οι μέλισσες τη μαζεύουν από τα λουλούδια, την πλάθουν σε μπαλίτσες και τη μεταφέρουν με τα πίσω πόδια τους στην κυψέλη. Με αυτήν τρέφονται οι ίδιες και ταΐζουν το γόνο.

Βασιλικός Πολτός

 Είναι μια κρεμώδη ουσία που εκκρίνεται από τους υποφαρυγγικούς αδένες τον νεαρών εργατριών. Προορίζεται για τη διατροφή όλων των ατελών σταδίων της μέλισσας, για αυτό και ονομάζεται «γάλα των μελισσών».

Μέλι

Το μέλι θεωρείται θησαυρός υγείας και δύναμης. Η αξία του έχει εκτιμηθεί από την αρχαιότητα. Το μέλι είναι βιολογικό προϊόν. Προέρχεται από το νέκταρ που μαζεύουν οι μέλισσες από τους κάλυκες των διαφόρων λουλουδιών ή από τις εκκρίσεις μελιτοφόρων δένδρων ή εντόμων.

3 πανέξυπνα τέστ νοθείας στο μέλι: Δείτε τρόπους για να το καταλάβετε πριν να είναι αργά...

Δείτε δύο από τους πιο έξυπνους - εύκολους τρόπους για να καταλάβετε αν το μέλι σας είναι νοθευμένο. Το τελευταίο καιρό έχει παρατηρηθεί σωρεία από πλανόδιους πωλητές, οι οποίοι πηγαίνουν πόρτα πόρτα και δίνουν μέλια στον κόσμο των οποίων η ποιότητα είναι άγνωστη και μπορεί να θεωρηθεί ακόμα και επικίνδυνη για την υγεία.

Τι σημαίνει όταν κρυσταλλώνει το μέλι; Όλη η κρυμμένη αλήθεια

 Η κρυστάλλωση του μελιού είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείτε κυρίως το χειμώνα με το κρύο, και λίγοι γνωρίζουν την αλήθεια. Πολλοί καταναλωτές πιστεύουν ότι το μέλι τους προήλθε από νοθεία με ζάχαρη και ο μελισσοκόμος τους εξαπάτησε. Ωστόσο η αλήθεια απέχει πολύ από αυτές τις υποθέσεις!