Το μέλι συντελεί στη μακροβιότητα.Ο Δημόκριτος όταν τον ρώτησαν πώς μπορούν οι άνθρωποι να μην αρρωσταίνουν και να γίνονται μακρόβιοι απάντησε:Απ'έξω λάδι,από μέσα μέλι.

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Βασιλικός πολτός: Ποιους ωφελεί περισσότερο και γιατί

Ο βασιλικός πολτός θεωρείται ελιξήριο υγείας και νεότητας και όχι άδικα αφού αποτελεί μία "βόμβα" πολύτιμων συστατικών.Περιέχει σε ποσοστό 67% νερό, 15.5 % πρωτεΐνη, 12.5 % σάκχαρα και 4% λιπίδια και μεταλλικά άλατα.

Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Τι είναι η γύρη; Πως φτάνει σε μας; Γιατί να τρώω γύρη ;Τι προσφέρει η γύρη στην υγεία;

Για τις μέλισσες, που μεταφέρουν τη γύρη από λουλούδι σε λουλούδι γονιμοποιώντας τα φυτά κι εξασφαλίζοντας για μας το 80% των τροφίμων, η γύρη είναι τροφή. Συγκεκριμένα είναι πηγή κυρίως πρωτεϊνών, αλλά και λιπιδίων, βιταμινών και μετάλλων.

ΓΥΡΗ/ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΘΡΕΠΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΓΥΡΗΣ

Στην ελλάδα πολύ λίγοι ως τώρα έχουν ακουστά να γίνεται λόγος για την "μελισσογύρη". είναι μια νέα τροφή θαυματουργική που την παράγει η μέλισσα, δηλαδή είναι προϊόν της κυψέλης που η σύγχρονη πειραματική έρευνα το έφερε στο επίκαιρο φως της ημέρας.

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Παρασκευή βάμματος πρόπολης

Για να παρασκευάσετε βάμμα πρόπολης θα χρειαστείτε πρόπολη και αιθυλική αλκοόλη. Η μορφή πρόπολης που χρησιμοποιείται ευρέως σε φάρμακα και καλλυντικά είναι το βάμμα, ή αλλιώς αλκοολικό διάλυμα.

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Βασιλικός πολτός: γιατί και πώς ωφελεί την υγεία μας;

Πολλά λέγονται και γράφονται για την ευεργετική επίδραση του βασιλικού πολτού στην υγεία. Και πράγματι, το θαυματουργό αυτό μείγμα φαίνεται πως ωφελεί ιδιαίτερα τους καταπονημένους-και όχι μόνο οργανισμούς.

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Οι θεραπευτικές ιδιότητες της πρόπολης

Η πρόπολη είναι κολλώδης ουσία, που παράγουν οι μέλισσες, η οποία προκύπτει από την συλλογή ρητινωδών εκκρίσεων από τους φλοιούς φυτών, και την εμπλουτίζουν με κερί, γύρη, ένζυμα και άλλες ουσίες.

Πως να χρησιμοποιήσεις την πρόπολη θεραπευτικά

Έχει αποδειχθεί ότι ένα από τα χαρακτηριστικά της πρόπολης μέλισσας είναι η ενίσχυση των αμυντικών μηχανισμών του οργανισμού, ή του ανοσοποιητικού συστήματος, γεγονός που την καθιστά διπλά αποτελεσματική στην αντιμετώπιση λοιμώξεων κάθε είδους.

Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Γύρη μελισσών: πώς μπορεί να μας ωφελήσει;

Η γύρη των μελισσών είναι μια σούπερ θρεπτική τροφή που, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, μπορεί να σας κάνει να νιώσετε γεμάτοι ενέργεια και να βελτιώσετε τον εαυτό σας μέσα κι έξω.

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Γύρη

O φιλόσοφος Αριστοτέλης, κάποιες χιλιάδες χρόνια πριν, παρατήρησε στα πόδια της μέλισσας μία κίτρινη σκόνη σε μορφή σβόλων, που τους ονόμασε κήρινθους, δηλαδή κηρός των ανθών. Η ονομασία αυτή έφτασε μέχρι τις μέρες μας και μπορούμε να την ακούσουμε από παλιούς μελισσοκόμους σε διάφορα μέρη της χώρας μας.

Η ΓΥΡΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ

Ευρωπαϊκές μελέτες έχουν αποδείξει ότι μπορεί κανείς να ζήσει μόνο με νερό και γύρη. Περιέχει από μόνη της όλες τις ουσίες που απαιτούνται για τη διατήρηση της ζωής.Η γύρη είναι ένα από τα καταπληκτικά προϊόντα που παράγουν οι μέλισσες.

Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

ΓΥΡΗ: ΘΡΕΠΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

Στην Ελλάδα πολύ λίγοι ως τώρα έχουν ακουστά να γίνεται λόγος για την  «μελισσογύρη».
Είναι μια νέα τροφή θαυματουργική που την παράγει η μέλισσα, δηλαδή είναι προϊόν της κυψέλης που η σύγχρονη πειραματική έρευνα το έφερε στο επίκαιρο φως της καθημερινότητος.

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Όλα όσα μπορείτε να κάνετε με το μέλι!

Αν ψάχνετε για ακόμα περισσότερους τρόπους για να χρησιμοποιήσετε το μέλι, εδώ είναι μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε εκτός κουζίνας.

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Πώς πρέπει να καταναλώνεται ο βασιλικός πολτός

Ο βασιλικός πολτός είναι κρεμώδης ουσία που παράγεται από τις μέλισσες, ως τροφή για τη μελλοντική βασίλισσα.Εκκρίνεται από ειδικούς αδένες του φάρυγγα των εργατριών μελισσών και από αυτή την άποψη διαφέρει από το μέλι, αφού αυτό δεν εκκρίνεται από το σώμα των μελισσών.

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Προπόλη η θαυματουργή.

Από την αρχαιότητα παρατηρήθηκε ότι οι μέλισσες θανατώνουν ζώα (ποντίκια , βατράχια) που είχαν εισχωρήσει μέσα στην Κυψέλη και στη συνέχεια τα σκεπάζουν με ένα ειδικό ρητινώδες υλικό ,με αποτέλεσμα το πτώμα του θανατωμενου ζώου να μένει άφθαρτο στο πέρασμα του χρόνου , σα μούμια.

Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Η ΓΥΡΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ

Ευρωπαϊκές μελέτες έχουν αποδείξει ότι μπορεί κανείς να ζήσει μόνο με νερό και γύρη. Περιέχει από μόνη της όλες τις ουσίες που απαιτούνται για τη διατήρηση της ζωής.

Γύρη

Γύρη είναι το αρσενικό όργανο των λουλουδιών, ο σπόρος στην κορυφή των στημόνων του άνθους. Είναι ένα μελισσοκομικό προϊόν που συγκεντρώνουν οι μέλισσες για την τροφή τους και πρώτη ύλη για το βασιλικό πολτό.

Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Η γύρη και η κατανάλωση της

Η γύρη είναι προϊόν που συγκεντρώνουν οι μέλισσες από διάφορα λουλούδια. Από τη φύση της περιέχει όλα τα απαραίτητα δομικά στοιχεία και όλη την ζωτική ενέργεια για να δημιουργήσει και να υποστηρίξει την υγεία, κι αυτό την κάνει ασύγκριτη με οποιαδήποτε άλλη τροφή ή διατροφικό συμπλήρωμα.

Γύρη

Η γύρη είναι προϊόν που συγκεντρώνουν οι μέλισσες από διάφορα λουλούδια, την μεταφέρουν και την αποθηκεύουν μέσα στη κυψέλη, στα κελιά των κηρηθρών. Είναι η πλουσιότερη φυσική τροφή σε πρωτεΐνες, βιταμίνες, απαραίτητα αμινοξέα, ορμόνες, ένζυμα και άλλα χρήσιμα συστατικά για την διατροφή μας.

Γύρη - Θεραπευτικές και θρεπτικές ιδιότητες της γύρης

Στην Ελλάδα, πολύ λίγοι ως τώρα έχουν ακουστά να γίνεται λόγος για την "Μελισσογύρη". Είναι μια νέα τροφή θαυματουργική που την παράγει η μέλισσα, δηλαδή είναι προϊόν της κυψέλης που η σύγχρονη πειραματική έρευνα το έφερε στο επίκαιρο φως της ημέρας.

ΓΥΡΗ ΜΕΛΙΣΣΩΝ


Γύρη είναι το αρσενικό όργανο των λουλουδιών, ο σπόρος στην κορυφή των στημόνων του άνθους. Είναι ένα μελισσοκομικό προϊόν που συγκεντρώνουν οι μέλισσες για την τροφή τους και πρώτη ύλη για το βασιλικό πολτό.

Απαλλαγείτε από τα καφέ στίγματα και τις κηλίδες με λεμόνι και μέλι!

Τέλος  τα καφέ στίγματα και oι κηλίδες με λεμόνι και μέλι!
Υλικά:
Μισό λεμόνι και 3-4 σταγόνες μέλι .

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Τρώγεται η κηρήθρα ?

'' Ἔφαγε δὲ μέρος ψητοῦ ψαριοῦ καὶ μέλι ἀπὸ κηρύθρα, ποὺ εἶναι καὶ αὐτὰ σύμβολα τοῦ μυστηρίου του. Δηλαδὴ ὁ Λόγος τοῦ Θεοῦ ἕνωσε στὸν ἑαυτό του καθ᾿ ὑπόσταση τὴ φύση μας, ποὺ σὰν ἰχθὺς κολυμποῦσε στὴν ὑγρότητα τοῦ ἡδονικοῦ καὶ ἐμπαθοῦς βίου, καὶ τὴν καθάρισε μὲ τὸ ἀπρόσιτο πῦρ τῆς Θεότητός του.

Γύρη μελισσών: πώς μπορεί να μας ωφελήσει;

Η γύρη των μελισσών είναι μια σούπερ θρεπτική τροφή που, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, μπορεί να σας κάνει να νιώσετε γεμάτοι ενέργεια και να βελτιώσετε τον εαυτό σας μέσα κι έξω.

Φτιάχνοντας σπιτική κεραλοιφή

Στις μέρες μας η παλιά παραδοσιακή κεραλοιφή γνωρίζει (και δικαίως) μεγάλη ζήτηση. Όλο και περισσότεροι μελισσοκόμοι αλλά και μη μελισσοκόμοι παράγουν κεραλοιφές ακολουθώντας τη συνταγή της γιαγιάς ή τη συνταγή που βρήκαν στο διαδίκτυο.

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Βασιλικός πολτός

Η ανάπτυξη προνυμφών που θα γίνουν βασίλισσες περιβάλλεται από βασιλικό πολτό
Ο βασιλικός πολτός είναι κρεμώδης ουσία που παράγεται από τις μέλισσες ως τροφή για τη μελλοντική βασίλισσα.

Γύρη

Γύρη είναι τα αρσενικά αναπαραγωγικά κύτταρα των φυτών (γυρεόκοκκοι) των Σπερματόφυτων. Στα φυτά που έχουν άνθη, οι γυρεόκοκκοι βρίσκονται στους ανθήρες των στημόνων και μεταφέρονται στη συνέχεια στον ύπερο, προκειμένου να γίνει η γονιμοποίηση του άνθους.

Μέλι και πρόπολη για στομάχι, φαρυγγίτιδα, πονόλαιμο, κολπίτιδα, μικτοεγκαύματα

Για το στομάχι
Φτιάξτε ένα μείγμα από πρόπολη και θυμαρίσιο μέλι σε ίσα μέρη. Βάλτε το σε ένα γυάλινο δοχείο και καταναλώνετε 1 κουταλάκι την ημέρα με ένα ποτήρι νερό.

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Πρόπολη

Το λήμμα παραθέτει τις πηγές του αόριστα, χωρίς παραπομπές. Βοηθήστε συνδέοντας το κείμενο με τις πηγές χρησιμοποιώντας παραπομπές, ώστε να είναι επαληθεύσιμο.

Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Ανακάτεψε αυτά τα 2 συστατικά πριν πάτε για ύπνο και δεν θα ξυπνήσετε ποτέ ξανά κουρασμένοι!

Οι σύγχρονοι εξοντωτικοί ρυθμοί ζωής έχουν μειώσει τη μέση ποσότητα ύπνου του ανθρώπου.
Τρέχοντας να προλάβουμε το κάθε τι της γεμάτης ζωής μας, έχουμε καταλήξει να κοιμόμαστε ολοένα και λιγότερο.

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Μελισσοκομικά Φυτά

Λαδανιά. (Cistus Salvifolius)

Μέλι,λάδι και ζάχαρη για το πιο λαμπερό δέρμα που είχατε ποτέ!

Η ιδρύτρια της Caudalie, του γαλλικού cult beauty brand, έχει τη δική της φυσική συνταγή για σούπερ απαλή επιδερμίδα. Με 3 μόνο υλικά μπορείτε να ετοιμάσετε ένα body scrub που απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και αφήνει βελούδινη την επιδερμίδα.

Μέλι και κρεμμύδια: Άμεση ανακούφιση από το βήχα

Ο βήχας είναι ένας από τους αμυντικούς μηχανισμούς του οργανισμού μας ο οποίος παράγεται από μια απότομη, εκρηκτική εκκένωση του αέρα από τους πνεύμονές μας. Στόχος του είναι να αποβάλλει ξένες ή βλαβερές ουσίες που βρίσκονται στις αναπνευστικές μας οδούς.

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Γύρη: Πού βοηθά και πόση πρέπει να τρώμε την ημέρα

Η γύρη των μελισσών, σύμφωνα με τους ειδικούς, αποτελεί πλήρη θρεπτική τροφή για τον άνθρωπο, καθώς περιέχει όλο το φάσμα των πρωτεϊνών, τα απαραίτητα αμινοξέα, βιταμίνες, σάκχαρα και λίπη, και είναι ιδανική για την τόνωση του οργανισμού.

Τα μυστικά των μελισσών

 Ξέρατε ότι: Οι μέλισσες χρησιμοποιούν αεροδιάδρομους, για την είσοδο και έξοδό τους από την κυψέλη για την αποφυγή των συγκρούσεων.

Επίθεμα με μέλι,θεραπεύει τον βήχα & βοηθάει στην απόχρεμψη της βλέννας!Κατάλληλο για παιδιά!

Τα επιθέματα με μέλι είναι μια άριστη φυσική θεραπεία που μπορεί να τερματίσει έναν άσχημο βήχα σε μία μόνο νύχτα. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί στη θεραπεία των νόσων της αναπνευστικής οδού.

7 Απίστευτες θεραπευτικές χρήσεις για το μέλι

Το μέλι είναι κάτι περισσότερο από μια γλυκαντική ουσία για το τσάι σας. Είναι απίστευτα υγιεινά και είναι η βάση για έναν τόνο των διαφορετικών σπίτι διορθωτικά μέτρα.

Φτιάξτε μάσκα προσώπου με μέλι & ασπιρίνη και δεν θα ξαναγοράσεις μάσκα εμπορίου!

Με ασπιρίνη και μέλι, μπορείτε να φτιάξετε μία καταπληκτική μάσκα για το πρόσωπο σας:Το μέλι ενδείκνυται για εξωτερική χρήση στο πρόσωπο αφού έχει αντιγηραντικές ιδιότητες, ενυδατώνει το δέρμα και μειώνει τις ρυτίδες.

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Χρυσό μέλι : Το πιο ισχυρό αντιβιωτικό από τη φύση

Φτιάξτε αυτό το μείγμα χρυσού μελιού που αποτελεί το ισχυρότερο φυσικό αντιβιοτικό Πολλοί έχουν ήδη δοκιμάσει την κουρκούμη.

Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Ελιξήριο ομορφιάς και υγείας με μέλι και γκρέιπφρουτ

Ελιξίριο υγείας και ομορφιάς από γκρέιπφρουτ και μέλι που καίει το λίποςΤο γκρέιπφρουτ είναι γνωστό για τις αντιοξειδωτικές και αντιβακτηριακές του ιδιότητες.

4 αντιφλεγμονώδεις τροφές και μια συνταγή για το ανοσοποιητικό σας σύστημα

Οι παρακάτω τροφές ίσως να μην θεραπεύουν το κοινό κρυολόγημα, αλλά μπορούν να φτιάξουν ένα χαλαρωτικό ρόφημα με ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Χυμός λεμονιού και μέλι για την ανεπιθύμητη τριχοφυία

Η μάσκα από χυμό λεμονιού και μέλι έχει μια κολλώδη υφή και αυτό βοηθά να αφαιρέσετε τη λεπτή τρίχα από το πρόσωπό σας.

Πώς να φτιάξετε σιρόπι με μέλι και λάπαθο* για μεγαλύτερη απορρόφηση σιδήρου

*Το λάπαθο (αρχαία ονομασία “λάπανθον”) είναι διετής πόα που ανθίζει από το Μάιο έως τον Απρίλιο και έχει ύψος 20-60 εκατοστά.Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε κερκετίνη βοηθά στην πρόληψη καρδιαγγειακών νοσημάτων.