Το μέλι συντελεί στη μακροβιότητα.Ο Δημόκριτος όταν τον ρώτησαν πώς μπορούν οι άνθρωποι να μην αρρωσταίνουν και να γίνονται μακρόβιοι απάντησε:Απ'έξω λάδι,από μέσα μέλι.

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Πρόπολη

Η πρόπολη (bee-glue) είναι κολλώδης ουσία, που παράγουν οι μέλισσες, η οποία προκύπτει από την συλλογή ρητινωδών εκκρίσεων από τους φλοιούς φυτών, και την εμπλουτίζουν με κερί, γύρη, ένζυμα και άλλες ουσίες.

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΛΑ: ΕΝΑΣ ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ

Το μέλι παράγεται στις περισσότερες χώρες του κόσμου. Είναι το μόνο τρόφιμο στον πλανήτη που δεν θα χαλάσει ή θα σαπίσει ποτέ. Μόνο θα… κρυσταλλώσει.  Το μέλι στη πραγματικότητα θα είναι για πάντα μέλι.

ΤΟ ΜΕΛΙ ΠΕΡΙΕΧΕΙ 180 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ


Μία γλυκαντική ουσία που χρησιμοποιείται ευρύτατα τελευταία, εναλλακτικά της ζάχαρης, είναι το μέλι. Εδώ και αρκετά χρόνια το μέλι χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή ιατρική διάφορων λαών λόγω των διάφορων ιδιοτήτων που του έχουν αποδοθεί κατά καιρούς.

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

Πίνακας Σαπωνοποίησης

Ο πίνακας σαπωνοποίησης που ακολουθεί θα σας βοηθήσει να παρασκευάσετε τα δικά σας χειροποίητα σαπούνια, αφού πρώτα υπολογίσετε τις αναλογίες σε Καυστική Σόδα (NaOH) και Καυστική Ποτάσα (KOH) που θα χρειαστούν.